Coronavirus en onze dienstverlening

Onze dienstverlening passen wij tijdelijk aan. Lees er alles over op onze website voor ouders: coronavirus en onze dienstverlening. Of lees het bericht voor professionals: aangepaste dienstverlening door coronavirus.

1 CJG, 4 websites

Ben jij ouder, verzorger, jongere of professional?

Informatie voor ouders

centrumvoorjeugdengezin.nl

Organisatiewebsite voor professionals

cjgrijnmond.nl

Website over vaccinaties

eenprikzogepiept.nl

Persoonlijke omgeving voor ouders

cjgouderportaal.nl

Eerste twee online bijeenkomsten OuderTeam.nu waren succesvol

De cursus OuderTeam.nu bereidt aanstaande ouders voor op het ouderschap. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten: 2 vóór de geboorte en 2 na de geboorte, plus een digitaal programma dat de deelnemers thuis volgens. De bijeenkomsten vinden normaal plaats op een CJG-locatie, maar afgelopen week werd de tweede bijeenkomst online georganiseerd.

Karen Vente, jeugdverpleegkundige bij het CJG, gaf deze bijeenkomst en vertelt: ‘Ondanks het feit dat we niet bij elkaar zaten, waren de bijeenkomsten geslaagd. Ik heb alle informatie kunnen delen die ik normaal ook deel.

Met sommige dingen moesten we in het begin even uitproberen wat het beste werkt, maar dat kwam al snel goed. Tijdens de bijeenkomsten krijgen de ouders bijvoorbeeld opdrachten die ze met elkaar moeten bespreken: dan gaat de microfoon gewoon even uit. Verder was er, net als tijdens de fysieke bijeenkomsten, ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Communiceren gaat over het algemeen makkelijker wanneer deelnemende ouders bij elkaar zitten, maar ook nu deelden ouders hun ervaringen met elkaar. De online bijeenkomsten duurden 1 tot 1,5 uur.’

Feedback van de ouders

De ouders vertelden dat zij de bijeenkomsten ook geslaagd vonden: ze hebben er veel aan gehad en hopen deze informatie toe te kunnen passen na de geboorte van hun kind.

Aan OuderTeam.nu is een onderzoek van Hogeschool Leiden gekoppeld. Daarvoor gaan de deelnemers een enquête invullen. De antwoorden van de ouders leveren waardevolle informatie op over wat zij in de eerste periode van het ouderschap nodig hebben. Hiermee kunnen professionals in de toekomst nog beter inspelen op de behoefte van aanstaande ouders en jonge gezinnen.

Vind je de informatie op deze pagina interessant?

Heb je een vraag aan ons? Geef dan je mailadres en/of telefoonnummer door zodat we met jou in contact kunnen komen.