Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Meer dan 5000 Sinterklaascadeautjes voor kinderen in Rotterdam

Voor sommige kinderen is het niet vanzelfsprekend om cadeautjes te krijgen tijdens Sinterklaas. Daarom worden er dit jaar 200 verhuisdozen met speelgoed verspreid onder gezinnen met een krappe portemonnee. In totaal worden er meer dan 5000 cadeautjes uitgedeeld. Dit doen wij samen met Toys ‘n Wrap en meer dan 30 netwerkpartners.

WIj werken sinds vorig jaar samen met Toys ‘n Wrap. Zij zamelen speelgoed in op scholen en kinderopvangorganisaties. Dit speelgoed is zo goed als nieuw en verdient een tweede leven. Dit kunnen allerlei soorten speelgoed zijn: van kleine schoencadeautjes tot grote poppenhuizen. Daarnaast zijn er veel speelgoedleveranciers die Toys ‘n Wrap sponsoren met speelgoed. Op deze manier kunnen alle kinderen leuke en mooie cadeautjes krijgen voor Sinterklaas en Kerst.

Speelgoed sorteren en ‘wrappen’

Normaal is er 1 keer per jaar een grote inzamelactie in Theater Walhalla, waar het speelgoed wordt uitgezocht. Dit jaar moest het door het coronavirus iets anders. Veel vrijwilligers hebben dit jaar in kleine, coronaproof groepjes geholpen om het speelgoed te sorteren en in te pakken. Speelgoed dat niet geschikt is om uit te delen, gaat naar de kringloopwinkel. De rest van het speelgoed wordt als cadeau ingepakt (gewrapt) in doorzichtig folie. De ingepakte cadeautjes worden vervolgens verdeeld over 200 verhuisdozen.

Verspreiding door CJG en samenwerkingspartners

Hierna gaan de verhuisdozen naar de CJG-locaties in Rotterdam, zodat onze professionals deze kunnen verspreiden onder de gezinnen. Door de coronamaatregelen kan het uitdelen van de dozen in mindere mate plaatsvinden op de locaties zelf. Daarom hebben wij ons netwerk ingezet. Er werken ongeveer 30 netwerkpartners mee aan de verspreiding van het speelgoed: Humanitas, House of Hope, Moeders van Rotterdam en veel meer partijen hebben dit initiatief omarmd. Zij halen de ingepakte en dozen op bij de CJG-locaties en helpen zo mee met de verspreiding naar de gezinnen.

Vind je de informatie op deze pagina interessant?

Heb je een vraag aan ons? Geef dan je mailadres en/of telefoonnummer door zodat we met jou in contact kunnen komen.