Online conferentie Zero Tolerance Day Rotterdam

Op Zero Tolerance Day wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de strijd tegen genitale verminking bij vrouwen en meisjes. In Nederland doen we dat tijdens een jaarlijkse conferentie, waar kennis, ervaringen en verhalen worden uitgewisseld. Platform 6/2 organiseert dit jaar een online conferentie.

Zero Tolerance Day is op 6 februari, maar omdat deze datum dit jaar in het weekend valt, staat Platform 6/2 op maandag 8 februari stil bij deze dag. Dit doen zij live vanuit het Bibliotheektheater Rotterdam.

Platform 6/2

Platform 6/2 is een samenwerkingsverband tussen Defence for Children-ECPAT Nederland, Federatie Somalische Associaties Nederland, Pharos Expertisecentrum Gezondheidsverschillen en Plan International Nederland. Platform 6/2 wordt dit jaar ondersteund door de gemeente Rotterdam en CJG Rijnmond.

Verhalen en workshops

Dit jaar draait Zero Tolerance Day om verhalen die staan voor de strijd die wereldwijd wordt gevoerd in de aanpak tegen vrouwelijke genitale verminking. Aan de hand van verschillende verhalen word je meegenomen in de wereld van 200 miljoen meisjes en vrouwen die besneden zijn of nog risico lopen.

Er worden tijdens de conferentie verschillende invalshoeken, perspectieven en expertises belicht door in gesprek te gaan met onder andere professionals en sleutelpersonen. Ook worden er workshops georganiseerd.

Sleutelpersonen CJG Rijnmond

 Wist je dat er bij CJG Rijnmond ook speciale sleutelpersonen zijn? Dit zijn vrijwilligers die zich inzetten binnen het project Vrouwelijke Genitale Verminking vanuit CJG Rijnmond, om de ruim 6000 Rotterdamse meisjes en vrouwen uit risicolanden te helpen. Lees hier meer over in het artikel: Aandacht voor de gevolgen van meisjesbesnijdenis door inzet van sleutelpersonen

Deelnemen

Je kunt je aanmelden voor de online conferentie via de website van Pharos.

Vind je de informatie op deze pagina interessant?

Heb je een vraag aan ons? Geef dan je mailadres en/of telefoonnummer door zodat we met jou in contact kunnen komen.