Pilot: CJG 24/7 bereikbaar

Landelijk merken we dat ouders, verzorgers en jongeren niet alleen tijdens kantoortijden vragen hebben over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Daarom doen wij mee aan een pilot: 24/7 bereikbaarheid jeugdgezondheidszorg. De komende 6 maanden kunnen onze klanten ook ’s avonds, ’s nachts of in het weekend contact met ons opnemen. De pilot gaat vrijdag 1 mei van start.

Soms is het fijn als iemand even kan meedenken. Mijn baby blijft maar huilen, wat moet ik doen? Of: Mijn kleuter weigert te gaan slapen, ik weet het even niet meer! Met deze en andere vragen kunnen onze klanten vanaf vrijdag 1 mei 24 uur per dag, 7 dagen per week bij ons terecht.

Contact buiten kantoortijden

Wie ons buiten kantoortijden belt of appt, krijgt antwoord van professionals van Zorgcentrale Noord (ZCN). Zij kennen de JGZ en de vragen die bij ouders en jongeren leven goed. Andere vragen worden direct doorverwezen naar de juiste plek, bijvoorbeeld een huisartsenpost. Vragen die verder gaan dan een advies of luisterend oor, worden naar ons doorgezet. Wij kunnen dan de volgende werkdag contact opnemen.

Buiten kantoortijden wordt ons 088-nummer doorgeschakeld naar Zorgcentrale Noord. Ons WhatsAppnummer voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid verandert dan in 085 – 80 81 567.

Ervaring met 24/7 bereikbaarheid

Wij vinden het belangrijk om ervaring op te doen met 24/7 bereikbaarheid. Dit testen wij daarom de komende 6 maanden. Bevalt het? Dan kijken we naar de mogelijkheden om 24/7 bereikbaarheid definitief in onze dienstverlening op te nemen.​

Vind je de informatie op deze pagina interessant?

Heb je een vraag aan ons? Geef dan je mailadres en/of telefoonnummer door zodat we met jou in contact kunnen komen.