Op de buik slapen verhoogt de kans op wiegendood.
Derya
Student verpleegkunde

“Ik ben bijna klaar met mijn studie Verpleegkunde aan de Hogeschool Rotterdam, en ik heb net een half jaar stage gelopen bij CJG Rijnmond in Feijenoord. Geweldig leuk, het is me heel goed bevallen. Ik ben goed opgevangen en begeleid, ik voelde me er helemaal thuis, op het laatst had ik het gevoel dat ik er al heel lang werkte.

Feijenoord is een achterstandswijk, Ik heb er veel verhalen gehoord over schulden. En over overgewicht. Turkse en Marokkaanse ouders zijn geneigd hun kinderen te veel eten te geven. In die gezinnen slapen kindertjes soms nog op hun buik en het was mijn taak om dat af te raden. Op je buik slapen verhoogt de kans op wiegendood, dat weet nog lang niet iedereen. Het mag wel, maar alleen onder toezicht. Als de ouders zelf gaan slapen, moet het kindje op zijn rug liggen.

Ik heb trouwens een 10 gekregen voor mijn stage en er is me al een baan aangeboden bij het CJG. Geweldig, ik heb er nu al zin in. Met ouders werken die soms onzeker zijn, hen adviseren, iets voor hen betekenen, ik vind het prachtig werk.”

Lees ook