Coronavirus en onze dienstverlening

Onze dienstverlening passen wij tijdelijk aan. Lees er alles over op onze website voor ouders: coronavirus en onze dienstverlening. Of lees het bericht voor professionals: aangepaste dienstverlening door coronavirus.

1 CJG, 4 websites

Ben jij ouder, verzorger, jongere of professional?

Informatie voor ouders

centrumvoorjeugdengezin.nl

Organisatiewebsite voor professionals

cjgrijnmond.nl

Website over vaccinaties

eenprikzogepiept.nl

Persoonlijke omgeving voor ouders

cjgouderportaal.nl

Wethouder Hellevoetsluis bezoekt Voornse vaccinatiedag

Bij de Voornse vaccinatiedag in Sporthal de Eendraght in Hellevoetsluis werden woensdag zo’n 1900 jongeren ingeënt. De wethouder kreeg daarbij uitleg van de jeugdverpleegkundigen die de vaccinaties toedienen, maar ging ook in gesprek met de jongeren zelf: ‘Hoe kijken zij aan tegen vaccinaties? Waarom hebben zij zich wel in laten enten en klasgenoten wellicht niet?’

Deel dit niet met je vrienden
De meningokokbacterie kan in je neus of keel zitten, zonder dat je zelf ziek bent. Door te hoesten, niezen of zoenen kun je een ander onbewust besmetten. Iedereen kan de meningokokkenziekte krijgen, maar het komt meestal voor bij kinderen tussen 1 en 4 jaar oud en jongeren tussen de 14 en 20 jaar. In 2018, 2019 en 2020 worden jongeren daarom extra opgeroepen om zich tegen deze ziekte te laten vaccineren. Voor baby’s van 14 maanden is de inenting nu standaard opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Om jongeren bewust te maken van het belang om zich in te laten enten loopt landelijk de campagne deelditnietmetjevrienden.nl.

Vaccinatieronde meningokokken A, C, W, Y
Dit voorjaar ontvangen zo’n 860.000 Nederlandse jongeren een uitnodiging voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Het gaat om jongeren die geboren zijn in 2001, 2002, 2003, (een deel van) 2004 en 2005. Jeugdgezondheidszorgorganisaties in heel Nederland bieden daarvoor vanaf maart 2019 de vaccinatie in groepssessies aan. CJG Rijnmond organiseert de eerste ronde van deze speciale vaccinatiedagen tussen 6 maart en 10 april in verschillende gemeenten.

Vind je de informatie op deze pagina interessant?

Heb je een vraag aan ons? Geef dan je mailadres en/of telefoonnummer door zodat we met jou in contact kunnen komen.