Nieuws

Handreiking ‘Omgaan met armoede in de jeugdgezondheid’ gelanceerd

In Nederland groeit 1 op de 13 kinderen op in armoede. Professionals in de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg spelen een belangrijke rol in het signaleren en bestrijden van kinderarmoede. Om hen te ondersteunen is de Handreiking ‘Omgaan met armoede in de jeugdgezondheid’ ontwikkeld. De handreiking is donderdag 14 oktober officieel gelanceerd door het NCJ.

Lees verder

Oudere Berichten

Spreekuur door orthoptist op locatie Centrum

Het Oogziekenhuis Rotterdam ziet jaarlijks ongeveer 1200 kinderen die door de huisarts of jeugdgezondheidsarts doorverwezen worden. Al jaren merkten zij dat de ziekenhuizen in de regio Rotterdam de toestroom van nieuwe patiënten onvoldoende aankunnen, waardoor er te lange wachttijden zijn.

Lees verder
CJG-vrijwilliger Ingrid in de spotlight

In het Jaar van de Vrijwilliger besteden we extra aandacht aan onze honderden vrijwilligers. Stuk voor stuk toppers van ouders die zich inzetten om andere ouders te helpen. Een ervan is Ingrid Harreman. Deze moeder van 3 grote kinderen ondersteunt andere gezinnen in het programma Home-Start. Ingrid: ‘Bij het ene gezin steek ik echt de […]

Lees verder
Nieuwe CJG-locatie in Albrandswaard

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Albrandswaard heeft er een nieuwe locatie bij. Vanaf maandag 13 september verwelkomen wij ouders en verzorgers met kind(eren) van 0 tot 18 jaar ook op de CJG-locatie gevestigd in gezondheidscentrum Portland, aan Langstraat 11-12 in Rhoon. Op de huidige CJG-locatie aan Rijsdijk 15 blijven we ook jeugdgezondheidszorg aanbieden.

Lees verder
Gratis en vrijblijvend uitproberen Rotterdamse Peutergroep

Voor peuters die een zetje in de rug kunnen gebruiken, omdat ze dat van huis uit niet altijd krijgen, is het goed om naar een Rotterdamse Peutergroep te gaan. Ouders van deze peuters kunnen de Peutergroep tijdelijk vier weken gratis en vrijblijvend uitproberen. 

Lees verder
Vorige123Volgende