Nieuws

CJG-vrijwilliger Ingrid in de spotlight

In het Jaar van de Vrijwilliger besteden we extra aandacht aan onze honderden vrijwilligers. Stuk voor stuk toppers van ouders die zich inzetten om andere ouders te helpen. Een ervan is Ingrid Harreman. Deze moeder van 3 grote kinderen ondersteunt andere gezinnen in het programma Home-Start. Ingrid: ‘Bij het ene gezin steek ik echt de […]

Lees verder

Oudere Berichten

Nieuwe CJG-locatie in Albrandswaard

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Albrandswaard heeft er een nieuwe locatie bij. Vanaf maandag 13 september verwelkomen wij ouders en verzorgers met kind(eren) van 0 tot 18 jaar ook op de CJG-locatie gevestigd in gezondheidscentrum Portland, aan Langstraat 11-12 in Rhoon. Op de huidige CJG-locatie aan Rijsdijk 15 blijven we ook jeugdgezondheidszorg aanbieden.

Lees verder
Gratis en vrijblijvend uitproberen Rotterdamse Peutergroep

Voor peuters die een zetje in de rug kunnen gebruiken, omdat ze dat van huis uit niet altijd krijgen, is het goed om naar een Rotterdamse Peutergroep te gaan. Ouders van deze peuters kunnen de Peutergroep tijdelijk vier weken gratis en vrijblijvend uitproberen. 

Lees verder
Ilja van der Meer 40 jaar arts in de JGZ

‘Ik hou van variatie in mijn werk. En als schoolarts in het clusteronderwijs heb ik dat! Mijn werk bevalt me goed, dus ik hoop het nog zeker een jaar of 2 te kunnen blijven doen.’ Aan het woord is Ilja van der Meer (64), jeugdarts bij CJG Rijnmond binnen het team Clusteronderwijs. Ilja werkt deze maand precies 40 jaar als arts in de Jeugdgezondheidszorg. Hoog tijd om haar door middel van een aantal vragen beter te leren kennen. Veel leesplezier!  

Lees verder
De overgang: hoe ga je daarmee om op de werkvloer?

Binnen CJG Rijnmond is er een Duurzame Inzetbaarheids- (DI) programma waarbij we steeds een nieuw en actueel thema uitlichten. Deze maanden staan in het teken van de overgang. Niet alleen de overgang naar het nieuwe normaal na corona, maar ook die andere overgang, die we liever niet bespreken: de overgang rondom de menopauze van de vrouw. Julika Snijders, adviseur organisatieontwikkeling en interne coach bij CJG Rijnmond, gaf een webinar over dit onderwerp en vertelt er graag meer over.

Lees verder
Vorige123Volgende