Vragen over opgroeien en opvoeden? Vind de antwoorden bij jouw CJG Vind mijn CJG Sluiten

Nieuws

Vol zelfvertrouwen nieuwe vrienden maken op vakantie

Als ouder wil je graag dat je kind gelukkig is en vol zelfvertrouwen door het leven gaat. Ook als je een leuke vakantie hebt gepland is het een fijn vooruitzicht dat jouw kind zichzelf kan redden en vermaken. Voor kinderen is het soms lastig om nieuwe vrienden te maken in een andere omgeving. Pedagoog Lianne de Keizer geeft tips hoe je het zelfvertrouwen van je kind kunt ondersteunen.

Lees verder

Oudere Berichten

De juiste balans in het drukke bestaan van ouders

‘Er wordt tegenwoordig veel van je verwacht. Door anderen maar vooral door jezelf’, vertelt pedagoog Linda da Cruz. ‘Iedereen wil het perfecte plaatje laten zien, ook online. Ook zie je steeds meer gezinnen waarvan de ouders allebei werken. Als ouder voel je je tekort schieten, omdat je naast je werk en het huishouden ook nog tijd door wilt brengen met je familie en vrienden. En dan doet de juf ook nog voor de derde keer een oproep welke ouder wil helpen met de sportdag van je kind.’

Lees verder
Aandacht voor meisjesbesnijdenis op Rotterdamse scholen

Per jaar lopen er in Nederland zo’n 50 meisjes risico besneden te worden. Dit meestal in het land van herkomst, en dan vaak tijdens de zomervakantie. Daarom vragen wij, samen met de gemeente Rotterdam, aan Rotterdamse scholen om nu extra alert te zijn op signalen van meisjesbesnijdenis.

Lees verder
Lekker buitenspelen met deze activiteiten

Voor kinderen is er niks leuker dan buitenspelen en de wereld verkennen samen met vriendjes en vriendinnetjes. Van buitenspelen worden kinderen niet alleen heel blij, het is ook ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Van buitenspelen word je kind gezonder, slimmer en socialer. In het tijdperk waarbij beeldschermen een steeds belangrijkere rol spelen in ons leven, is het niet altijd even gemakkelijk om je kind naar buiten te krijgen. Wij geven een aantal tips voor leuke buitenspeelactiviteiten.

Lees verder
Vlog #4 De week van… jeugdverpleegkundige Ineke Streefkerk

In vlog 4 neemt jeugdverpleegkundige Ineke Streefkerk je mee in haar werkweek op AZC Beverwaard. Ze laat het gebouw zien, vertelt over de vaccinatiedagen op het AZC en hoe ze ervoor willen zorgen dat de asielzoekers zo snel mogelijk geïntegreerd kunnen worden in de Nederlandse samenleving.

Lees verder
De kracht van preventie

Jeugdverpleegkundige Daniëlle Stoter heeft soms dubbele gevoelens bij haar werk. Want ze gelooft in de kracht van preventie, maar snapt ook dat veel mensen vinden dat ze het zelf wel kunnen of zouden moeten kunnen. Ze blogt erover.

Lees verder
Vorige123Volgende