Vragen over opgroeien en opvoeden? Vind de antwoorden bij jouw CJG Vind mijn CJG Sluiten

Nieuws

Vlog Minke en Esther: verpleegkundig leiderschap

Eerder deze maand verscheen het boek Verpleegkundig leiderschap en de bijbehorende website. Jeugdverpleegkundigen Esther Spans en Minke Vellinga volgen het leertraject Ambassadeurs voor Jeugdverpleegkundigen en lichten in een vlog toe wat verpleegkundig leiderschap voor hun betekent.

Lees verder

Oudere Berichten

Lachgas als roesmiddel wordt steeds populairder: wat zijn de gevaren?

Lachgas uit een slagroompatroon in een ballon spuiten en dat inademen. Je raakt in een roes die lijkt op dronken zijn. Een trend die onschuldig lijkt maar grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. CJG Professional Helma: ‘Het is belangrijk dat je erover praat met je kind, want je kind is zich vaak niet bewust van de gevolgen.’

Lees verder
Taal hoog in het vaandel

Maandag 4 september werd ter ere van de Week van de Alfabetisering een groot aantal vlaggen gehesen tijdens de jaarlijkse Vlaggenparade langs de Rotterdamse Maas. Tal van bedrijven laten hierdoor zien dat zij zich inzetten voor laaggeletterdheid. CJG Rijnmond ondersteunt dit initiatief van harte.

Lees verder
Een huwelijksaanzoek onder werktijd

Als jeugdverpleegkundige maak je veel mee. Naast consulten op de locaties, kom je ook bij mensen thuis. Bijvoorbeeld als er net een kindje is geboren. Jeugdverpleegkundige Mandy van de Wiel schrijft over wat ze meemaakt onder werktijd. ‘Vandaag kreeg ik een huwelijksaanzoek!’, vertelt ze in haar eerste blog.

Lees verder
Pesten en gepest worden: hoe ga je ermee om?

Als ouder kun je te maken krijgen met pesten. Je kind wordt gepest, of je kind is zelf de pester. Allebei de situaties zijn lastig. Als je kind gepest wordt kan dat veel invloed hebben op het zelfvertrouwen. Als je kind de pester is, kan het zijn dat het zich niet bewust is van de gevolgen. Wat is pesten precies en hoe stop je het? Orthopedagoog Afke van Puffelen geeft antwoord.

Lees verder
Vorige123Volgende