Over onze vragenlijsten
Bij een aantal consulten maken we gebruik van vragenlijsten. Met deze vragenlijsten kunnen we vragen en zorgen (waarbij jij jezelf weleens af kunt vragen of het normaal is) op tijd signaleren. Bijvoorbeeld over het gedrag van jouw kind, zoals het (niet) samenspelen met leeftijdgenootjes, druk of agressief gedrag. Daarnaast kunnen jouw antwoorden ook tijdens het consult besproken worden door de jeugdarts of jeugdverpleegkundige.
Wat doen we met de ingevulde vragenlijsten?
Met jouw antwoorden op de vragen gaan wij vertrouwelijk om. Als het nodig is bespreekt de jeugdarts of de jeugdverpleegkundige de antwoorden met jou. Soms wordt informatie in het digitale dossier van jouw kind gezet. Dit dossier wordt alleen gebruikt en ingezien door professionals die werken binnen de jeugdgezondheidszorg, waaronder de jeugdarts, jeugdverpleegkundige en doktersassistent. Je kan tijdens het consult meekijken of navragen welke informatie in het digitale dossier wordt gezet.
Ook kan het zijn dat de antwoorden anoniem gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek. Wanneer dit het geval is, wordt altijd vooraf toestemming aan jou gevraagd. De papieren vragenlijsten worden altijd vernietigd. De digitale vragenlijsten blijven maximaal 6 maanden beschikbaar voor de jeugdverpleegkundige.
Welke vragenlijsten gebruiken we?
Tijdens een aantal consulten gebruiken we vragenlijsten. Welke vragenlijsten
het zijn, waarom we deze gebruiken en hoe ze eruit zien, lees je
hieronder. Heb je vragen over het gebruik van (één van deze)
vragenlijsten? Neem dan contact met ons op.
Geboorteconsult
Bij het geboorteconsult krijg je de vraag een vragenlijst in te vullen over jouw eigen situatie. Soms blijkt hieruit dat je baat kunt hebben bij een traject dat wij aanbieden: Stevig Ouderschap. Meedoen aan Stevig Ouderschap is vrijwillig. Het gaat uit van eigen kracht, eigen behoeften en eigen invulling. Doe je mee, dan krijg je 6 huisbezoeken van een speciaal daarvoor opgeleide jeugdverpleegkundige. Zij komt bij je thuis om te luisteren, met je te praten en mee te denken. Zij heeft dan echt even alle tijd voor jou – een huisbezoek duurt ongeveer 1,5 uur. Je bepaalt zelf wat je in die tijd met haar bespreekt. Het gaat tenslotte om waar jij behoefte aan hebt.