Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Inspiratie uit Schotland

Eind oktober zijn er door de gemeente Nissewaard en CJG Rijnmond twee inspiratiesessies georganiseerd over het Schotse gedachtegoed GIRFEC. Dit is een acroniem voor ‘Getting it right for every child’: de noemer van het Schotse jeugdbeleid waarin uitgegaan wordt van eenheid van waarden en taal binnen het gehele jeugdveld. Ambassadeur Ronnie Hill (Health and Social Care Alliance) vertelde in twee sessies over het gedachtegoed en hoe de implementatie hiervan in Schotland is verlopen.

Op dinsdag 29 oktober werd een wijkgerichte inspiratiesessie georganiseerd voor professionals, waar ook twee voorbeelden uit onze regio aan bod kwamen: wijkwaarden in het Oude Noorden (Rotterdam) en Thuis in de Wijk (Nissewaard). De academische werkplaats ST-RAW maakte hier een verslag  van.

Op woensdag 30 oktober kwamen bestuurders, wethouders en beleidsmakers samen om zich te laten inspireren door het verhaal uit Schotland. De belangrijkste les van beide ochtenden: eenheid van waarden en taal in het jeugddomein zijn randvoorwaarden om ons gezamenlijke doel – optimale ontwikkelingskansen voor alle kinderen – te bereiken. Dit vraagt om visie, leiderschap en dialoog! Hier moet je continu aan blijven werken. Of zoals Ronnie het verwoordde: “You are never there, so keep going!”

Vind je de informatie op deze pagina interessant?

Heb je een vraag aan ons? Geef dan je mailadres en/of telefoonnummer door zodat we met jou in contact kunnen komen.