Op dinsdag 21 januari zijn al onze CJG-locaties vanaf 14.00 uur gesloten. We werken dan samen aan de toekomst van het CJG.
Je hebt binnenkort (met jouw kind) een afspraak op het CJG of gaat naar één van onze vaccinatiedagen. Om de afspraak prettig en veilig te laten verlopen, vragen we je om onderstaande door te nemen.
Overleg eerst met het CJG, voordat je naar de afspraak komt als je kind:
Waterpokken is een heel besmettelijk virus, het verspreidt zich snel. Heeft jouw kind waterpokken? Kom dan niet naar het CJG. Zo willen we voorkomen dat andere kinderen het ook oplopen. Let op: 2 dagen voordat de blaasjes zichtbaar zijn, is het virus al actief. Je ziet dan nog niks, maar je kind is op dat moment al wel besmettelijk. Je kind is besmettelijk totdat alle blaasjes een korstje hebben. Pas vanaf dat moment mag je weer met je kind naar het CJG komen. Twijfel je? Neem dan contact op met het CJG.
Zo kunnen we verspreid over de dag alle ouders en kinderen ontvangen en is de kans dat jij en je kind of anderen onnodig moeten wachten kleiner.
Kom je naar een vaccinatiedag? Probeer dan zoveel mogelijk op het aangegeven tijdstip te komen. De dag en tijdstip vind je in de uitnodiging van het RIVM. Op die manier is de kans op onnodig wachten kleiner. Kun je echt niet? Dan kun je in de agenda op onze vaccinatiewebsite kijken wanneer je waar terechtkunt.
Geef andere kinderen en ouders de ruimte.
Het is niet verplicht om een mondkapje te dragen. Het kan zijn dat een professional dit toch aan je vraagt. Mocht je het zelf fijn vinden om een mondkapje te dragen, dan mag dat. Je mag ook aan de professional waarmee je een afspraak hebt vragen er 1 op te doen. Op onze CJG-locaties hebben we medische mondkapjes voor je klaarliggen.
Veel ouders vinden het leuk om een foto te maken van hun kind tijdens 1 van de afspraken op het CJG of op de vaccinatiedagen. Bijvoorbeeld voor in een fotoboek. Let bij het maken van foto’s (en video’s) op de privacy van onze professionals en klanten. Vraag of het goed is dat hij wordt vastgelegd op een foto of video.
Om de juiste vaccinaties op het juiste moment te kunnen geven, is het van belang om de vaccinatiegegevens met persoonsgegevens uit te wisselen met het RIVM. Op onze vaccinatiewebsite kun je lezen van wie wij toestemming nodig hebben en hoe je die kunt geven. Bij de uitnodiging van het RIVM voor de vaccinatiedagen zit een bijlage waar je de toestemming kan aankruisen. Geef de bijlage mee als je er als ouder of wettelijke vertegenwoordiger niet bij kunt zijn.
Vind je het prettig als er een tolk aansluit? Een tolk van Global Talk kan telefonisch aansluiten. Neem dan vooraf contact met ons op.
Heb je met je kind een afspraak, dan zijn broertjes en zusjes ook welkom. Zo hoef je geen oppas te regelen. Soms is het mogelijk dat broertjes en zusjes samen een afspraak hebben of na elkaar de vaccinatie kunnen krijgen. Houd er rekening mee dat er tijdens de afspraak vaak verschillende onderzoeken worden gedaan. Het is dan fijn als je kind zo min mogelijk wordt afgeleid.
Ben je zwanger en kom je voor de vaccinaties tegen kinkhoest of de griepprik? Je partner is ook van harte welkom!
Hygiëne vinden we belangrijk. Kun je je handen wassen? Doe dit dan. Op sommige CJG-locaties staat ook desinfecteergel.
Wil je iemand mee laten kijken of luisteren? Dit kan via (beeld)bellen. Geef dit voor de afspraak bij ons aan.
Kom je naar een afspraak, dan is het mogelijk het gesprek met onze professionals op te nemen. Dit mag door middel van een spraakopname (geen video-opname). Geef altijd voor de afspraak aan de professional door dat een spraakopname nodig is. Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn en hoe het gesprek het beste opgenomen kan worden.
Wat je niet moet vergeten mee te nemen:
De prik komt in de bovenarm. Trek daarom makkelijke kleding aan. Bijvoorbeeld een shirt met korte mouwen.
Een prik krijgen is voor sommige kinderen spannend. Bereid je kind hierop voor. Vertel je kind dat hij een prik gaat krijgen. Wacht hiermee niet tot het laatste moment. Vertel dat je bij je kind blijft en hem gaat helpen. Vraag wat hij prettig vindt. Op schoot zitten of niet? Hand vasthouden of niet? De favoriete knuffel, muziek of een video meenemen kan ook. Maar maak het niet groter dan het is.
Is je kind heel erg bang voor de prik? Geef dit dan bij binnenkomst aan. Voor deze kinderen hebben we op de vaccinatiedag een speciale ruimte ingericht.
Rondom onze priklocaties is het overal gratis parkeren. Kom je naar Rotterdam Ahoy, ook dan kun je gratis parkeren op het parkeerterrein.