Cookies

We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze website te bieden. Je kunt meer informatie vinden over welke cookies we gebruiken of deze uitschakelen in de instellingen. - Bekijk cookie instellingen

Homepage Gezond met Sinterklaas

Gezond met Sinterklaas

Je ontkomt er niet aan in de Sinterklaasperiode: snoepgoed. Erg lekker, maar natuurlijk niet gezond. Bovendien worden je kinderen, die al helemaal stijf staan van de zenuwen, alleen nog maar drukker van al dat snoepgoed. Wij hebben wat tips voor een gezonde Sinterklaasperiode.

Laat Sint en Piet de brooddoos vullen

Je kind laten zien dat de Goedheiligman aan hem gedacht én zorgen dat er een gezonde lunch naar binnen gaat? Laat de brooddoos-Piet zijn werk doen. Op Pinterest vind je de meest creatieve voorbeelden!’

Houd het bescheiden

Op Sinterklaasavond hoort snoepen er een beetje bij, maar zorg dat het geen doel op zich wordt. Dat heb je in de hand door niet extreem veel lekkers op tafel te zetten. Het is echt niet nodig om bergen snoepgoed in huis te halen. Met een schaaltje pepernoten en een chocoladeletter in stukjes heeft iedereen iets te snoepen en blijft het bescheiden. Zet vooral ook gezonde alternatieven neer. Als je een beetje creatief aan de slag gaat, winnen deze hapjes het zelfs van het snoepgoed.

Eet een gezonde maaltijd

Omdat je kind op pakjesavond toch ongezonde dingen binnenkrijgt, kun je in elk geval zorgen dat de avondmaaltijd wel gezond is. Met een makkelijke maaltijd met veel groenten, zoals een salade, kun je goed compenseren.

Maak samen gezond snoepgoed

Bak samen met je kind gezonde pepernoten voor het heerlijk avondje. Die gaan erin als koek want: helemaal zelf gemaakt. We vonden onderstaand recept op internet. Geniet!

Recept: suikervrije chocoladepepernoten

Dit heb je nodig voor 10 chocoladepepernoten:

  • 40 gram havermout
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel rauwe honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 40 gram pure chocolade (87%)
  • 2 dadels

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout in een blender en maak er meel van.
  3. Voeg de dadels toe en mix het nog eens door elkaar.
  4. Doe het havermoutmeel, de dadels, speculaaskruiden, bakpoeder, honing en kokosolie in een kom en kneed het tot een stevige bol.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Rol balletjes van het deeg en leg die op de bakplaat.
  7. Zet de pepernoten 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Smelt de chocolade in een klein pannetje. De pepernoten koelen intussen af en worden harder.
  9. Rol de pepernoten door de gesmolten chocolade en leg ze op een bord.
  10. Zet de pepernoten in de koelkast en wacht tot de chocolade hard is.

Eet smakelijk!

Bron: Pinterest

Meer tips en informatie over Sinterklaas?

Bekijk alle artikelen op onze Sint themapagina.

  • Privacy overzicht
  • Noodzakelijke cookies
  • Cookies van derden
  • Aanvullende cookies
  • Privacy en cookies

Privacy Overzicht

Deze website maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren. Hiervoor slaan wij informatie op zoals je IP-adres, je surfgedrag en alle persoonsgegevens die je zelf bij ons achterlaat. Wij gebruiken deze gegevens om onze website te verbeteren. Je kunt nu direct toestemming geven voor al deze cookies. Wil je niet (alle) cookies goedkeuren? Dan kun je hiernaast cookies aan- en uitzetten. Meer informatie over de cookies die wij bijhouden en de partijen waarmee wij samenwerken vind je in ons cookiebeleid.

Noodzakelijke cookies

Strikt Noodzakelijke Cookies moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat wij uw voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.

Cookies van derden

Deze website gebruikt Google Analytics, Hotjar en Facebook pixel om anonieme informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van de site en de meest populaire pagina's.

Door deze cookie ingeschakeld te houden, kunnen we onze website verbeteren.

Aanvullende cookies

Deze website gebruikt de volgende aanvullende cookies/services:

Pinterest - om zo Pinterest boards te kunnen tonen.

Privacy en cookies