Ga naar de hoofdinhoud

Melding

Onze vernieuwde website is deze week live gegaan. Het kan zijn dat nog niet alles perfect werkt. We werken hard om alles snel in orde te maken.

Gezond met Sinterklaas

Je ontkomt er niet aan in de Sinterklaasperiode: snoepgoed. Erg lekker, maar natuurlijk niet gezond. Bovendien worden je kinderen, die al helemaal stijf staan van de zenuwen, alleen nog maar drukker van al dat snoepgoed. Wij hebben wat tips voor een gezonde Sinterklaasperiode.

Content

Laat Sint en Piet de brooddoos vullen

Je kind laten zien dat de Goedheiligman aan hem gedacht én zorgen dat er een gezonde lunch naar binnen gaat? Laat de brooddoos-Piet zijn werk doen. Op Pinterest vind je de meest creatieve voorbeelden!’

Houd het bescheiden

Op Sinterklaasavond hoort snoepen er een beetje bij, maar zorg dat het geen doel op zich wordt. Dat heb je in de hand door niet extreem veel lekkers op tafel te zetten. Het is echt niet nodig om bergen snoepgoed in huis te halen. Met een schaaltje pepernoten en een chocoladeletter in stukjes heeft iedereen iets te snoepen en blijft het bescheiden. Zet vooral ook gezonde alternatieven neer. Als je een beetje creatief aan de slag gaat, winnen deze hapjes het zelfs van het snoepgoed.

Eet een gezonde maaltijd

Omdat je kind op pakjesavond toch ongezonde dingen binnenkrijgt, kun je in elk geval zorgen dat de avondmaaltijd wel gezond is. Met een makkelijke maaltijd met veel groenten, zoals een salade, kun je goed compenseren.

Maak samen gezond snoepgoed

Bak samen met je kind gezonde pepernoten voor het heerlijk avondje. Die gaan erin als koek want: helemaal zelf gemaakt. We vonden onderstaand recept op internet. Geniet!

Recept: suikervrije chocoladepepernoten

Dit heb je nodig voor 10 chocoladepepernoten:

  • 40 gram havermout
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel rauwe honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 40 gram pure chocolade (87%)
  • 2 dadels

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout in een blender en maak er meel van.
  3. Voeg de dadels toe en mix het nog eens door elkaar.
  4. Doe het havermoutmeel, de dadels, speculaaskruiden, bakpoeder, honing en kokosolie in een kom en kneed het tot een stevige bol.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Rol balletjes van het deeg en leg die op de bakplaat.
  7. Zet de pepernoten 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Smelt de chocolade in een klein pannetje. De pepernoten koelen intussen af en worden harder.
  9. Rol de pepernoten door de gesmolten chocolade en leg ze op een bord.
  10. Zet de pepernoten in de koelkast en wacht tot de chocolade hard is.

Eet smakelijk!

Bron: Pinterest

Meer tips en informatie over Sinterklaas?

Bekijk alle artikelen op onze Sint themapagina.