Onze vernieuwde website is deze week live gegaan. Het kan zijn dat nog niet alles perfect werkt. We werken hard om alles snel in orde te maken.
De ziekte van Pfeiffer is besmettelijk en wordt makkelijk overgedragen via speeksel. Het wordt daarom ook wel de 'kusziekte' genoemd.
Jongeren kunnen er behoorlijk last van hebben.
Pfeiffer gaat meestal vanzelf over, maar het is niet te voorspellen hoe lang dat zal duren. Het kan van 4 weken tot zelfs een paar maanden duren.
Je kunt de ziekte van Pfeiffer krijgen door uit het glas te drinken of met het bestek te eten van iemand die besmet is. Of door te zoenen. Je kunt niet besmet raken door te niezen of te hoesten: het virus kan namelijk niet overleven in de lucht. Meer informatie lees je op RIVM.nl.
Dat hoeft niet. De meeste mensen hebben de ziekte van Pfeiffer namelijk al gehad toen ze kind waren, maar als kind merk je niet zoveel. Je krijgt het niet opnieuw, omdat je lichaam weet hoe het de ziekte kan bestrijden.
Als je denkt dat je de ziekte van Pfeiffer hebt, kun je het beste naar de huisarts gaan. Je huisarts neemt dan bloed af en stuurt dit voor onderzoek naar een laboratorium.
Medicijnen tegen Pfeiffer bestaan nog niet. Je kunt daarom het beste zoveel mogelijk rusten en een paracetamol nemen tegen de hoofdpijn en de koorts.
Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. Onze professionals denken graag met je mee.