Wil je het gedrag van je baby beter begrijpen? Ontdek tips over huilen, slapen en hechting. Leer hoe je je baby kunt ondersteunen en een sterke band opbouwt voor een gezonde ontwikkeling.
Je leert in de kraamtijd de signalen en behoeften van je baby kennen, zoals honger, vermoeidheid en behoefte aan troost. Dit helpt bij het opbouwen van een sterke band. Rust, regelmaat en reinheid is een methode die hierbij kan helpen.
Huilen is de manier waarop baby’s communiceren. Maar wat betekent dat huilen eigenlijk, en hoe kun je het beste troosten? Waarom huilen baby’s en wat kan je eraan doen?
Als ouder wil je een goede band met je kind. Dat gaat niet vanzelf. Het heeft tijd en aandacht nodig. Met een volle agenda, drukke baan of broertjes en zusjes die óók aandacht willen, kan dat lastig zijn. Lees waarom een goede band met je kind belangrijk is en bekijk onze tips. Als je band met je kind goed is, is het ook makkelijker om elkaar te begrijpen.
Baby’s worden graag geknuffeld. En uit onderzoek blijkt: het is ook nog eens goed voor ze. Baby’s die veel geknuffeld worden huilen minder en ontwikkelen zich beter. Knuffelen voor een sterke band.
Vader worden is een bijzonder moment in je leven, maar het kan ook spannend zijn. Hoe bouw je bijvoorbeeld een hechte band op met je baby? Veel nieuwe vaders voelen zich hier onzeker over en dat is heel normaal. In dit artikel deelt orthopedagoog Shirley de Macker tips die je kunnen helpen. Een hechte band met je baby: tips voor vaders
Huilen is de manier waarop baby’s communiceren. Maar waarom huilt een baby eigenlijk, en hoe kun je hem het beste troosten? De eerste weken kun je een huilende baby oppakken en hem dicht tegen je aanhouden. Praat of zing zachtjes tegen je baby en wieg hem rustig heen en weer. Je baby hoort dan je stem en hartslag en komt hierdoor tot rust. Probeer er achter te komen waarom je baby huilt.
In de baarmoeder hebben de darmen van je baby niet veel te doen, maar na de geboorte moeten ze ineens hard aan het werk. Bovendien moet de darmflora van je baby de eerste paar maanden nog groeien. Die combinatie kan zorgen voor fikse darmkrampjes. Heel normaal en het hoort erbij, maar het is wel heel vervelend. Er zijn manieren om je baby te helpen.
Af en toe melk spugen na de borst- of flesvoeding (reflux) is heel gewoon bij baby’s. Hoe weet je of je baby er last van heeft en wat kun je doen tegen het spugen? En wanneer moet je wel naar de dokter? Meer over spugen en reflux