Werken bij het CJG.
Als je elk kind belangrijk vindt.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond helpt meer dan 250.000 kinderen van 0 tot 18 jaar in misschien wel de belangrijkste fase van hun leven: bij het opgroeien. Tegelijk helpen we hun ouders en opvoeders bij een belangrijke taak die niet altijd even makkelijk is: bij het opvoeden. Gezonde, veilige en prettige kinderjaren voor alle kinderen in Rotterdam-Rijnmond. Daar maken we ons elke dag sterk voor.

Meer weten over het CJG? Leer ons kennen.

Werken als...

Bij het CJG werk je met verschillende deskundigen onder 1 dak: jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, (ortho)pedagogen en (dokters)assistenten. Maar ook met verschillende organisaties. Samen met ouders maken jullie gezond en veilig opgroeien mogelijk.

Kim

Slapen kun je leren.

Als haar ouders Kim in het wiegje legden, begon het. Huilen, huilen, huilen. Tot ze haar weer oppakten. Maar als ze haar weer teruglegden, begon het opnieuw. Toen Kim 3 maanden was, huilde ze 6 uur op een dag. Haar ouders waren radeloos en doodmoe. Zou de jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau geen raad weten? Ja. Ze adviseerde de aloude regels van rust, regelmaat en reinheid. En ze kwam zelfs thuis langs met haar raad en daad. Nu heeft Kim geleerd om alleen in slaap te vallen. En slapen haar vader en moeder ook weer beter en langer. Slapen kun je leren, soms van het CJG.
Mia

Wie zag het eerst dat ze -4 heeft?

Mia niet. En haar ouders evenmin. De jeugdarts van het CJG ontdekte het op het consultatiebureau. En nu is Mia de koning te rijk met haar bril omdat ze weet hoeveel koeien er in het weiland staan. En welke cijfers op het schoolbord.
Achteraf begrijpen haar ouders waarom Mia soms vaag praatte over wat ze buiten had gezien. En niet had gezien.

“Werken bij CJG Rijnmond”

Start de video
Bob

Welk cijfer geef je voor je leven?

"Hoe gaat het met je, Bob?" vraagt Eva, de jeugdverpleegkundige. "Als je een cijfer voor je leven moest geven, wat zou dat dan zijn?". Bob geeft een 5. Hij maakt een vermoeide indruk, dus Eva onderzoekt hem. Heeft hij soms dikke klieren en dikke amandelen? Kan het bloedarmoede zijn?
Nee, Bob slaapt slecht. Schermverslaving is misschien een groot woord, maar met z’n mobieltje staat hij op en gaat hij naar bed. Eva maakt overduidelijk dat hij een uur voor hij naar bed gaat niet meer op zijn scherm moet kijken.
4 weken later ziet Bob Eva bij de hoofdingang van school. Hij steekt 7 vingers in de lucht en het duurt een seconde voordat ze zijn boodschap begrijpt.
Praten met een brugklasser: Othman

Jeugdverpleegkundige Tita van der Pot spreekt geregeld met brugklassers. Ze schreef er een serie over: Praten met een brugklasser. In elk blog vertelt ze, geanonimiseerd, over een gesprek dat haar bijbleef. Vandaag: Othman.

Lees verder
Praten met een brugklasser: Frederique

Jeugdverpleegkundige Tita van der Pot spreekt geregeld met brugklassers. Ze schreef er een serie over: Praten met een brugklasser. In elk blog vertelt ze, geanonimiseerd, over een gesprek dat haar bijbleef. Vandaag: Frederique.

Lees verder
Het kleine huis op de prairie

“Kent u het kleine huis op de prairie?” Even kijkt de moeder me verwonderd aan. Dan zie ik dat tot haar doordringt waar ik naartoe wil met deze vraag. Jeugdverpleegkundige Paul van der Zwaal vertelt hoe een niet-gebruikelijke vraag de sleutel tot een opvoedoplossing blijkt te zijn.

Lees verder